Kwiecień 2021
Udostępnij:

Wydział Technologii Żywności podpisał umowę z Zespołem Szkół-Małpolską Szkołą Gościnności w Myślenicach


23 marca zostało podpisane porozumienie odnośnie współpracy pomiędzy Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, a Zespołem Szkół – Małopolską Szkołą Gościnności w Myślenicach. W spotkaniu wzięli udział: JM Rektor Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie dr hab. inż. Sylwester Tabor, prof. UR, oraz dziekan Wydziału Technologii Żywności prof dr hab. Aleksandra Duda – Chodak,  a także  członek Zarządu Województwa Małopolskiego Marta Malec-Lech i zastępca Dyrektora Departamentu Edukacji UMWM Agata Suszczyńska, Jerzy Niedenthal dyrektor Małopolskiej Szkoły Gościnności oraz wicedyrektorzy Dorota Gabzdyl i  Anna Ambroży, a także dr Gabriela Zięć nauczyciel akademicki. 

Wydział Technologii Żywności objął patronat nad klasą technikum dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych – specjalność dietetyka i fitness w Małopolskiej Szkole Gościnności. Pracownicy Wydziału opracowali indywidualny program nauczania dla zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, wprowadzając specjalność – dietetyka i fitness.

To porozumienie ma ogromne znaczenie zarówno dla Małopolskiej Szkoły Gościnności jak i Wydziału Technologii Żywności. Umożliwi ono zapoznanie się młodym ludziom z pracą w laboratorium i różnymi specjalistycznymi urządzeniami, a także poznanie już w szkole średniej środowiska akademickiego, co miejmy nadzieję wpłynie na kontynuowanie przez tą młodzież nauki na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie.


fot. Adrianna Hudaszek – Olszowska

FOTORELACJA

Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Aleja Mickiewicza 21, 31-120 Kraków
rector[a]urk.edu.pl
NIP: 675 000 21 18    REGON: 000001815    ESP: /URKRAKOW/skrytka
  
© 2024 Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie